MS-102

Geplaatst in Blogs

21 december 2023

Bij Gourami helpen we graag onze medewerkers met het behalen van de nieuwste certificaten in de IT. En zo ook met het nieuwste Microsoft examen. Ondertussen hebben we meerdere medewerkers in dienst die in het bezit zijn van dit certificaat.

Het Microsoft Examen MS-102 is een geavanceerd certificeringsexamen dat zich richt op de diepgaande kennis en vaardigheden vereist voor het beheer en de implementatie van Microsoft-technologieën. Dit examen is bijzonder relevant voor IT-professionals die hun expertise willen aantonen in Microsoft-omgevingen.

In dit artikel bespreken we de kernaspecten van MS-102, de vereisten voor deelname, de examenstructuur, en de belangrijkste onderwerpen die aan bod komen.

Inleiding tot MS-102

MS-102 is ontworpen voor professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheren van IT-infrastructuren en -oplossingen. Het examen test de kennis op het gebied van Microsoft-oplossingen, waaronder Azure, Office 365, en Microsoft 365. Het legt de nadruk op cloud-technologieën, netwerkbeheer, beveiliging, en gegevensbeheer.

Vereisten voor MS-102

Hoewel er geen strikte voorwaarden zijn voor het afleggen van MS-102, is het aanbevolen dat kandidaten een goede achtergrond hebben in IT en ervaring met Microsoft-technologieën. Kennis van netwerken, cloud computing, en IT-beveiliging is essentieel voor het succesvol afronden van dit examen.

Examenstructuur

Het MS-102 examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen, case-studies, en scenario-gebaseerde vragen. De focus ligt op het toepassen van theoretische kennis in praktische, real-world situaties. Kandidaten moeten bewijzen dat ze complexe problemen kunnen oplossen en Microsoft-technologieën effectief kunnen implementeren.

Belangrijkste Examenonderwerpen

Cloud Services: Begrip van Azure en Office 365 diensten, inclusief hun configuratie, beheer, en monitoring.

Netwerkbeheer: Kennis van netwerkconfiguraties, DNS, VPN, en andere netwerktechnologieën binnen Microsoft-omgevingen.

Beveiliging en Compliance: Begrip van beveiligingsprotocollen, data-encryptie, en compliance standaarden zoals GDPR.

Gegevensbeheer: Vaardigheden in het beheren van databases en data-opslag in Microsoft-omgevingen.

Identiteitsbeheer: Implementeren en beheren van identiteiten met behulp van Azure Active Directory en andere identiteitsbeheeroplossingen.

Voorbereiding en Studiemateriaal

Een effectieve voorbereiding op MS-102 omvat het bestuderen van officiële Microsoft-lesmaterialen, het volgen van relevante trainingen en cursussen, en het oefenen met hands-on labs. Daarnaast is het nuttig om deel te nemen aan forums en discussiegroepen om kennis en ervaringen te delen met andere professionals.

Conclusie

Het Microsoft Examen MS-102 is een uitdagende maar waardevolle stap voor IT-professionals die hun vaardigheden in Microsoft-technologieën willen aantonen en verbeteren. Met de juiste voorbereiding en studie kunnen kandidaten dit examen succesvol afronden en hun carrière in de IT-sector naar een hoger niveau tillen.

Aanbeveling

Voor meer gedetailleerde informatie over MS-102, bezoek de officiële Microsoft Certification website. Daar vind je uitgebreide studiematerialen, oefenexamens, en registratie-informatie.

Klinkt dit je allemaal interessant in de oren, heb je affiniteit met techniek en wil je graag werken in een leuk en gezellig team? Neem dan contact met ons op en wie weet?! 

Nieuws en blogs

ICT-architectuur

Lees meer →

Nieuwe vacature!

Lees meer →

Klanten


 • Provincie Flevoland

 • BASF

 • Rijkswaterstaat

 • ING

 • Allianz

 • Bull

 • IBM

 • DICTU

 • Gemeente Amsterdam

 • COA

 • Belastingdienst

 • Omexom

 • ABN AMRO Bank

 • Kadaster