Over Gourami

Waarden en vibes;

Gourami B.V. is opgericht in 2006 en heeft haar kantoor in Blaricum. Gourami is een Nederlandse Besloten Vennootschap zonder investeerders als aandeelhouders en dat is een bewuste keuze; om iedere schijn van beïnvloeding te voorkomen, wij zijn voornamelijk bezig met innovatie en technische vooruitgang, dat vinden wij belangrijker dan zoveel keer per kwartaal verantwoording af te leggen aan aandeelhouders, én om een gezellige sfeer te houden. Gourami wil voorkomen dat we om economische redenen een richting in moeten gaan terwijl we er vanuit de techniek niet achter staan. 

Gourami ontwerpt, bouwt en verkoopt al sinds 2006 haar eigen software en daarbij is Nederland eigenlijk een kleine markt. Onze verkopen gebeuren voornamelijk in de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Daar zitten veel grote namen tussen zoals Dell, Citrix, Lufthansa, Pepsi, Ralph Lauren en vele anderen. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Meer info op gourami.eu.

Hiernaast heeft Gourami detacheringsactiviteiten. We verhuren IT specialisten binnen Nederland, voornamelijk specialisten op het gebied van:

  1. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructuur, Microsoft, Citrix
  2. Het ontwerpen en bouwen van software

De bedrijfscultuur bij Gourami is gebaseerd op authenticiteit, kennis en vertrouwen. Eerlijkheid en transparantie zijn eigenschappen die we van iedereen binnen Gourami verwachten. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om op zijn of haar manier zich te kunnen ontplooien. Motiveren middels aanmoediging in plaats van repercussie. We verwachten ook dat iedereen klaar staat om collega’s te helpen, niet alleen door middel van het overdragen van kennis en vaardigheden, maar ook in de breedste zin van het woord. 

Waarden en vibes, over het algemeen word je bij Gourami afgerekend op resultaat. Altijd kijken of iets beter kan, nooit iets doen omdat ‘we het altijd al zo doen’. Gourami gelooft in techniek en in technologische vooruitgang. Wij van Gourami vinden dat we in de spannendste tijd ooit opereren en vinden dat technologische vooruitgang de wereld goede dingen kan brengen, daar draagt Gourami graag aan bij.  

Als jij wil, en je kan het, kan jij hier ook aan mee werken. We zoeken niet alleen mensen die precies tussen de kaders van hun functie omschrijving kunnen kleuren. We zoeken mensen die ook daarbuiten kunnen opereren, en zich daarmee kunnen onderscheiden van de rest. Nerds die de drive hebben om zich te ontplooien en ontwikkelen, die meer intellectuele uitdaging nodig hebben en hun kop wel boven het maaiveld durven uitsteken. 

In a business like this, the people with the power are the ones that have the understanding what’s going on, not necessarily the ones on top, it’s very important that those people that have the knowledge are the ones that make the decisions. Gordon Moore


Kantoorpand Gourami