On premise Windows Server

Geplaatst in Nieuws

16 maart 2021

Wat is Windows Server?

De Window Server is de ruggengraat van bijna elk bedrijf, of het nu klein of groot is overal worden Microsoft producten gebruik en beheert. Het beheren van de producten wordt gedaan door middel van servers die een platform geven aan de rest van de werkomgeving.

Betrouwbare setup op locatie

Met Microsoft Windows Server op locatie heb je zelf de touwtjes in handen. Niemand kan van buitenaf bij jou systemen en alle medewerkers kunnen onderling samenwerken zonder afhankelijk te zijn van een internet verbinding. Er is geen dataverkeer van buitenaf nodig om te kunnen werken in tegenstelling tot cloud based omgevingen. Ook blijft de organisatie draaien als de internetverbinding wegvalt. Met permissies en groepen kan gevoelige informatie worden afgeschermd en gecodeerd zodat data veilige bewaard kan worden.

Beheer van eigen hardware

Eigen servers hebben betekend ook je eigen hardware kiezen die je zelf kan specificeren op jouw behoefte. Niet betalen voor meer dan je nodig hebt en daarbij ook een bedrag voor wat je nodig hebt, geen abonnementen of services nodig. Problemen die mogelijk voorkomen worden dan ter plekke opgelost en je bent niet afhankelijk van servicedesk van derde partijen.

Inhuis administrators

Wat je altijd zal houden is dat er mensen nodig zijn om de machines te beheren of deze nu op locatie staan of in de cloud. Administrators kunnen de servers voor je onderhouden en bijwerken waarnodig. Met inhuis kennis kun je de meeste problemen direct oplossen in een korte tijd.Voor grotere bedrijven is het handig administrators in dienst te nemen voor kleinere is het al genoeg als er iemand om de zoveel tijd langs komt. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van inhuur administrators/consultants die jou omgeving voor jou beheren.

Hybride mogelijkheden

Voor bedrijven die tegen alles beschermen willen zijn is er ook een hybride oplossing. Hierbij kunnen bepaalde taken of hele omgevingen in de cloud gesimuleerd worden. Hierbij neemt de cloud omgeving of een andere locatie over als de lokale servers niet meer werken. Voorbeeld hiervan is een stroom storing of bij brand.

Conclusie

Het hebben van eigen servers geeft een zekerheid en mogelijkheden waar bedrijven graag gebruik van maken. Deze omgevingen moeten beheerd worden door administrators, deze kunnen in dienst zijn van het bedrijf zelf of ingehuurd worden. Voor extra veiligheid is een hybride oplossing aan te raden hier hangt dan wel een extra prijskaartje aan. 

Nieuws en blogs

Nieuwe vacature!

Lees meer →

Klanten


 • Provincie Flevoland

 • BASF

 • Rijkswaterstaat

 • ING

 • Allianz

 • Bull

 • IBM

 • DICTU

 • Gemeente Amsterdam

 • COA

 • Belastingdienst

 • Omexom

 • ABN AMRO Bank

 • Kadaster