Vacature Servicedesk Medewerker Zwolle

Voor een opdracht in omgeving Zwolle zijn wij opzoek naar een Servicedesk Medewerker. Lees snel verder voor meer informatie over deze opdracht. Neem gerust contact op bij vragen 🙂

Functieomschrijving:

Bij deze functie fungeer je voornamelijk als eerste aanspreekpunt voor de eindgebruiker en biedt je ondersteuning. Indien mogelijk los je de call direct zelf op. Verder ben je veel bezig met het Registreren van binnenkomende meldingen in de servicemanagement tool TOPdesk. Daarnaast analyseer je alle meldingen om eventuele problemen te detecteren en signaleren. Ook valt het routeren van meldingen naar andere behandellaarsgroepen waar nodig bij je functie. Verder ben je druk met het informeren van eindgebruikers over de status van de openstaande melding, het verstrekken van informatie over procedures voor aanvragen en gebruik van ICT middelen. En het Controleren op mandaathouder van binnenkomende aanvragen.

Functie eisen:

Wensen:

Wie zijn wij?

Bij Gourami kom je in een jong en gezellig team. Op de werkvloer heerst een informele sfeer maar wordt er hard gewerkt. We werken samen en leren van elkaar, wij vinden het belangrijk dat collega’s door blijven groeien. Dit kan op het gebied van systeem- of netwerkbeheerder maar wij faciliteren ook opleidingen van bijvoorbeeld Microsoft Azure als je interesse hebt in Cloud computing. Het team is klein en divers (bestaande uit meerdere disciplines) maar hecht door de korte lijnen en vele momenten dat we (online) samenkomen.

Wij bieden jou:

Meer informatie: Voor vragen over deze vacature kan je mailen naar [email protected] of bellen naar +31 35 208 3718.

Solliciteren
CV / Motivatie

Maximum file size: 20MB