Vacature Helpdeskmedewerker Huis ter Heide

Voor het Ministerie van Defensie zijn wij op zoek naar een ICT Helpdeskmedewerker op locatie Huis ter Heide.

Omschrijving opdracht:
Beantwoord jij alle ICT-vragen van je collega’s bij het ministerie van Defensie? Ben jij technisch vaardig en oplossingsgericht? Staat de klant bij jou op de eerste plaats en weet jij de vraag van de klant op juiste waarde te schatten? Dan nodigen we jou uit om te solliciteren op de volgende functie. Je bent via de telefoon en e-mail het eerste aanspreekpunt voor 1e en 2de lijns problemen. Je houdt er van het beste in jezelf naar boven te halen, je talent te benutten en samen met jouw servicedesk collega’s de klant te helpen. Dit alles om zo goed en snel mogelijk een oplossing te vinden voor de klant en deze een optimale service te bieden.

Werkzaamheden:

Uitgangspunten Wet DBA:
Het betreft in deze aanvraag regulier werk waarvan de uitvoering plaatsvindt onder toezicht en leiding van een medewerker van Defensie (projectleider/behoeftesteller). De uitvoering gebeurt op basis van inspanningsverplichting en is hoogstwaarschijnlijk langdurig van aard.

Functie eisen (knock-out criteria):

Functie wensen (gunningscriteria):

Wie zijn wij?

Bij Gourami kom je in een jong en gezellig team. Op de werkvloer heerst een informele sfeer maar wordt er hard gewerkt. We werken samen en leren van elkaar, wij vinden het belangrijk dat collega’s door blijven groeien. Dit kan een uitbreiding zijn op je Azure Certificering maar wij faciliteren ook opleidingen op het gebied van security of bijvoorbeeld ITIL. Het team is klein en divers (bestaande uit meerdere disciplines) maar hecht door de korte lijnen en vele momenten dat we (online) samen komen.

Wij bieden jou:

Meer informatie: Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen via [email protected] of bellen naar +31 35 208 3718.